Antecedentenonderzoek Previous item Integriteitsonderzoek Next item Pre-employment screening

Antecedentenonderzoek voor werkgevers

Wilt u er zeker van zijn dat u de juiste kandidaat aanneemt of dat de nieuwe klant waarmee u zaken gaat doen volledig betrouwbaar is? Dan is het verstandig om een antecedentenonderzoek te laten verrichten. Een antecedentenonderzoek is vaak aan te raden binnen vertrouwensfuncties, maar kan ook verstandig zijn wanneer u als ondernemer met nieuwe partijen in zee gaat.

Wat is een antecedentenonderzoek?

Tijdens een antecedentenonderzoek worden incidenten uit het verleden onderzocht. Vaak wordt het verleden van een persoon onderzocht om zeker te weten dat deze persoon betrouwbaar is. Bij een antecedenten screening worden bijvoorbeeld het criminele verleden, conflicten, fraude of nauwe connecties met concurrerende bedrijven van de persoon of de organisatie onderzocht. Wilt een een kandidaat, medewerker, klant of zakenpartner laten screenen? De specialisten van Global S.I. Group helpen u graag verder.

Waarom een antecedentenonderzoek?

Het onderzoek wordt verricht om fraude, oplichting en diefstal binnen uw bedrijf te voorkomen. Dit zorgt voor een veilig en betrouwbaar ondernemersklimaat. Een antecedentenonderzoek kan ook periodiek worden uitgevoerd. Dit is met name interessant voor organisaties die zich bezig houden met woningverhuur, materieel verhuur of vastgoed. Maar ook in andere branches waarbij integriteit een belangrijk onderwerp is kan een antecedentenonderzoek uitkomst bieden.

Het verloop van een antecedentenonderzoek

Na een vrijblijvende intake geven onze specialisten advies over de antecedenten screening. Dit wordt vervolgens uitgewerkt in een plan van aanpak. Bij een overeenstemming wordt het onderzoek uitgevoerd en worden de resultaten overhandigd in een rapport. Gezamenlijk bepalen we de te nemen vervolgstappen. Tijdens het gehele proces volgen wij de AVG richtlijnen.

Bekijk onze werkwijze

Wilt u meer informatie of heeft u per direct advies nodig?

Heeft u per direct advies nodig of wilt u meer informatie over een eenmalig of periodiek antecedentenonderzoek? Neem vrijblijvend contact op.

Neem contact op

BEL DIRECT 020-2101175