Ondermijning Previous item Vastgoedcontrole Next item Screening en intern...

Ondermijning betekenis

Ondermijning is een vorm van criminaliteit, waarbij de grenzen tussen de onder- en bovenwereld vervagen. Criminelen richten bijvoorbeeld bedrijven op, vragen vergunningen aan en huren of kopen panden voor criminele doeleinden. Voor deze activiteiten hebben zij de dienstverlening nodig van bijvoorbeeld makelaars, autoverhuurbedrijven, administratiekantoren en notarissen. Zo raken de boven- en onderwereld met elkaar verweven. Ondermijning is een probleem dat de maatschappij verzwakt en uiteindelijk zelfs kan ontregelen.

Global S.I. Group adviseert en voert onderzoek uit bij vermoeden en signalen van ondermijning. Wij geven ook workshops, lezingen en trainingen ter preventie van ondermijning.

Ondermijningsonderzoek en aanpak

Het is lastig voor overheden zoals provincies, gemeenten en andere instanties om ondermijning bij de bron aan te pakken. De rechercheurs van Global S.I. Group ondersteunen daarom bij onderzoek naar ondermijning of ondermijnende activiteiten. Door een praktijkgerichte aanpak, kunnen we samen ondermijning bestrijden.

Betrokkenen bij ondermijning

Door ondermijning worden bedrijven en overheid ongewild bij criminele activiteiten betrokken. Slachtoffers van ondermijning zijn bijvoorbeeld gemeenten, makelaars, notarissen, horecabedrijven, energieleveranciers en vervoerders. Dergelijke organisaties kunnen worden gebruikt voor witwaspraktijken. Het is ook mogelijk dat criminelen zich infiltreren als werknemer bij dergelijke organisaties om de criminele activiteiten uit te kunnen voeren. Heeft u een vermoeden of zijn er duidelijke signalen die wijzen op ondermijning? Onderzoek naar ondermijning kan via de Politie of met ondersteuning van een particulier recherchebureau. Wij helpen u graag verder met een ondermijningsonderzoek.

Ondermijning en criminaliteit: hoe gaan onze specialisten te werk?

Met jarenlange ervaring doen de specialisten van Global S.I. Group onderzoek naar ondermijnende criminaliteit door middel van een integrale aanpak. Dit wordt gerealiseerd door observatie, screenings en het verzamelen en analyseren van data. Maar ook maatschappelijke ontwikkelingen worden hierin meegenomen. Vervolgens wordt de verkregen informatie met een advies gedeeld met de opdrachtgever. Daarna worden de vervolgstappen gezamenlijk bepaald.

Bekijk onze werkwijze

Heeft u per direct advies nodig of wilt u meer informatie over onderzoek naar ondermijning? Onze rechercheurs en specialisten helpen u graag verder. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een intake.

Neem contact op

BEL DIRECT 020-2101175