Oplichting Previous item Concurrentie & Relatiebeding Next item Bedreiging

Wat is oplichting?

Oplichting is een vorm van bedrog. De dader ontdoet de ander van geld of waardevolle goederen. Het fenomeen oplichting heeft veel raakvlakken met diefstal of verduistering en komt op verschillende manieren voor. Een veelvoorkomende vorm van oplichting is internetoplichting. Wanneer online bestelde en betaalde spullen bijvoorbeeld niet worden geleverd. Een ander, snelgroeiend fenomeen is oplichting door middel van sociale media. Berichten die worden verstuurd vanuit platformen als WhatsApp met de vraag of er met spoed rekeningen betaald kunnen worden. Bent u slachtoffer van deze of andere vormen van oplichting? De specialisten van Global S.I. Group helpen u verder met een onderzoek naar de zaak en verzamelen bewijsmateriaal dat gebruikt kan worden bij de vervolgstappen.

Ik heb te maken met oplichting: wat nu?

Bent u slachtoffer van oplichting als particulier of bedrijf? Wij adviseren u altijd om aangifte te doen en vervolgstappen te nemen. Aangifte van oplichting doet u bij verschillende vormen van oplichting, zoals internet oplichting, fraude, phishing, verzekeringsfraude of bij de levering van namaakgoederen. U kunt bijvoorbeeld te maken hebben met oplichting via e-mail, telefonisch of via social media. De specialisten van Global S.I. Group kunnen u helpen met een onderzoek naar bewijsmateriaal om zo juridische vervolgstappen te kunnen nemen.

Global S.I. Group ondersteunt bij de aangifte

De rechercheurs van Global S.I. Group voeren onderzoek uit naar de oplichtingszaak en werken hierbij nauw samen met de Politie. Het is van belang het juiste bewijs te verzamelen bij sprake van oplichting. Dit is belangrijk om juridische vervolgstappen te kunnen nemen en de oplichters strafrechtelijk te kunnen vervolgen. Ook begeleiden onze specialisten bij het doen van aangifte en het verhalen van de materiele of emotionele schade op de dader. Als onafhankelijk recherchebureau handelen wij snel om bewijsstukken te vinden voor een strafrechtelijk of civiel geschil. De zaak komt hierbij niet op een stapel te liggen.

Bekijk onze werkwijze

Meer informatie of per direct advies nodig?

Onze specialisten staan u graag te woord. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende intake.

Neem contact op

BEL DIRECT 020-2101175