Pentest Previous item Social Engineering Next item Screening

Het belang van een pentest

Tegenwoordig vinden bedrijfsprocessen steeds meer online plaats en hebben organisaties daarom gevoelige data te beschermen. Het is daarom van belang om ervoor te zorgen dat hackers niet binnen kunnen dringen in uw systemen. Wanneer systemen worden gehackt kan dat grote gevolgen hebben. Hoe makkelijk kan een hacker bij uw data komen? Is uw hard- en software structureel goed beveiligd? Dat zijn relevante vragen die we middels pentesting beantwoorden.

Breng kwetsbaarheden in kaart door pentesting

Een pentest (ook wel penetratietest) is een onderzoek waarbij specialisten met de mindset van een hacker uw systemen binnendringen om de zwakke plekken hiervan in beeld te brengen. Hackers worden steeds creatiever waardoor bedrijven vaak zelf niet door hebben dat zij zijn gehackt. Onze pentesters zijn op de hoogte van de ontwikkelingen en kunnen daardoor de cyber security van uw bedrijf waarborgen.

Bescherm uw bedrijf preventief tegen cyberaanvallen

Een pentest voor bedrijven toont aan of uw organisatie digitaal voldoende weerbaar is tegen aanvallen van buitenaf. Het geeft inzicht in de kwetsbaarheden van uw IT-infrastructuur. Het is van belang de veiligheid en weerbaarheid van uw organisatie regelmatig te testen. Systemen veranderen en beveiligingsupdates worden constant ontwikkeld. Maar ook technieken van hackers ontwikkelen zich. Wees daarom altijd op de hoogte van de conditie van uw systemen middels een periodieke pentest.

Advies na het uitvoeren van een pentest

Onze specialisten rapporteren alle kwetsbaarheden en op welke wijze deze zijn getest. De bevindingen worden beoordeeld en overhandigd in een rapport. In het rapport presenteren wij een advies om uw systemen te beveiligen en de cyber security te kunnen waarborgen. Wij adviseren in de meeste gevallen om een pentest periodiek uit te laten voeren. Wij kunnen hierin als vaster partner opereren.

Bekijk onze werkwijze

Wilt u meer informatie of heeft u per direct advies nodig?

Heeft u vragen over pentesting? Neem vrijblijvend contact op voor informatie of advies.

Neem contact op

BEL DIRECT 020-2101175