Pre-employment screening Previous item Antecedentenonderzoek Next item Veiligheidsadvies

Het belang van Pre-employment screening

Wilt u er zeker van zijn dat uw keuze op de juiste kandidaat valt tijdens de sollicitatieprocedure? Of wilt het bestaande personeelsbestand aan een onderzoek onderwerpen? Een pre-employment screening is een uitgebreid achtergrondonderzoek naar uw (toekomstig) personeel. Vooral binnen integriteitsgevoelige functies is het noodzakelijk om een screening in de sollicitatieprocedure op te nemen.

Wat is een pre-employment screening?

Een pre-employment screening betreft de verificatie van gegevens van de kandidaat of medewerker door te kijken naar het arbeidsverleden en verleden in het algemeen. De screening dient om zaken als fraude, oplichting en diefstal te voorkomen binnen uw bedrijf. Een screening kan daardoor lastige ontslagprocedures, imago- en financiële schade voorkomen.

Bewaken van betrouwbaarheid en integriteit

De specialisten van Global S.I. Group voeren een eenmalige of periodieke screening van uw huidige of toekomstige personeel. We controleren de beschikbare gegevens op echtheid om uiteindelijk de betrouwbaarheid en integriteit te kunnen garanderen. Met periodieke screenings dragen we bij aan een veilig en betrouwbaar ondernemersklimaat.

Screening personeel

Tijdens een screening gaan onze specialisten zorgvuldig te werk en houden hierbij ook rekening met de privacy wetgeving. Zaken die wij onder andere achterhalen tijdens een screening van uw personeel zijn de volgende;

  • Kloppen de opleidingen en diploma’s op het CV?
  • Wat zeggen de referenties?
  • Is er een logische verklaring voor gaten in de loopbaan?
  • Hoe integer en betrouwbaar is de kandidaat?
  • Kan de kandidaat een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overhandigen?
  • Kloppen de NAW gegevens?
  • Is de kandidaat of de medewerker in aanraking geweest met justitie?
  • Zijn er opvallende zaken te vinden op social media kanalen?

Hoe verloopt een pre-employment screening?

Na een vrijblijvend intakegesprek geven onze specialisten advies over de mogelijkheden voor het screenen van uw personeel. Op basis van een plan van aanpak wordt een onderzoek verricht. De resultaten hiervan worden aan u overhandigd in een rapportage. Wij volgen te allen tijde de AVG-richtlijnen van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Bekijk onze werkwijze

Wilt u meer informatie of heeft u per direct advies nodig?

Meer informatie over een pre-employment screening? Onze specialisten staan u graag te woord. Neem vrijblijvend contact op.

Neem contact op

BEL DIRECT 020-2101175