Concurrentie & Relatiebeding Previous item Veiligheidsplan Next item Oplichting

Concurrentiebeding aanvechten

In een arbeidsovereenkomst tussen werkgever en werknemer kunnen er verschillende afspraken worden opgenomen. Voorbeelden hiervan zijn een geheimhoudingsbeding, een relatiebeding of een concurrentiebeding. Deze specifieke afspraken beschermen de werkgever voor omzetverlies of de overdracht van kennis naar een concurrent. Helaas worden deze afspraken niet altijd op de juiste manier nageleefd door zowel werkgever als werknemer. Dit leidt tot vervelende situaties voor alle betrokkenen. Wilt u een geheimhoudings-, relatie- of concurrentiebeding aanvechten als werkgever of werknemer? Global S.I. Group begeleid bedrijven en particulieren in het onderzoek naar de overtreding(en) en de vervolgstappen.

Geheimhoudingsbeding

Een geheimhoudingsbeding verbiedt de werknemer om tijdens en na afloop van de arbeidsovereenkomst vertrouwelijke- of concurrentiegevoelige informatie naar buiten te brengen. Dit gaat bijvoorbeeld over bedrijfsinformatie, financiën, klanten en/of personeel. Ook wanneer er geen geheimhoudingsbeding is opgenomen in het contract, mag de werknemer niet zomaar informatie delen. Heeft u te maken met het overtreden van een geheimhoudingsbeding? Onze specialisten helpen u graag verder.

Concurrentiebeding

In een concurrentiebeding verbiedt de werkgever de werknemer om tijdens een bepaalde periode na afloop van het arbeidsovereenkomst concurrerende werkzaamheden te verrichten. De werknemer mag dan bijvoorbeeld niet bij een concurrent gaan werken of bijklussen voor eigen rekening in dezelfde sector. In het concurrentiebeding moet duidelijk staan welke werkzaamheden de werknemer niet mag uitvoeren. Onze specialisten helpen u graag met een onderzoek wanneer u vermoedens heeft van overtreding of wanneer u als werknemer een beschuldiging van uw oud werkgever wilt aanvechten.

Geheimhoudingsbeding, relatiebeding of concurrentiebeding aanvechten?

Onze specialisten helpen u graag verder bij het vermoeden van het overtreden van een opgenomen beding in het arbeidscontract. We voeren een onderzoek uit en verzamelen het juiste bewijs dat gebruikt kan worden bij de vervolgstappen.

Bekijk onze werkwijze

Neem kosteloos en vrijblijvend contact op

Heeft u vragen of heeft u per direct advies nodig? Onze rechercheurs staan u graag te woord. Neemt contact op voor een vrijblijvend advies.

Neem contact op

BEL DIRECT 020-2101175