Social Engineering Previous item Beveiliging Next item Pentest

Wat is Social Engineering?

Social Engineering richt zich op de mens als zwakste schakel in informatiebeveiliging. Uw werknemers kunnen bijvoorbeeld worden misleid door cybercriminelen om zo vertrouwelijke informatie in te winnen, malware te installeren of links naar geïnfecteerde websites te versturen. Dit gebeurt door het misbruiken van de gebrekkige kennis van consumenten en werknemers. Een veel voorkomende vorm van dit misbruik is het versturen van zogenaamde phishingmails, waarbij hackers een mail opstellen waarvan het lijkt dat deze afkomstig is van een legitieme bron. Het openen van deze mail of het openen van een link in deze mail is er op gericht persoonlijke- of bedrijfsgegevens te bemachtigen.

Voorkom een Social Engineering Attack

Bij een Social Engineering attack richten cybercriminelen zich niet fysiek, maar digitaal op uw medewerkers. Dit doen zij door bijvoorbeeld valse e-mails te sturen of telefonisch contact op te nemen met uw personeel. De specialisten van Global S.I. Group onderzoeken en testen de connecties tussen de digitale profielen van uw werknemers en het digitale profiel van uw organisatie.

Is uw organisatie gevoelig voor een Social Engineering attack?

Wij hanteren een methodiek waarbij de kwetsbaarheden van uw bedrijf volledig in kaart worden gebracht. We maken daarbij gebruik van tactische, digitale en technische ondersteuning, afhankelijk van de specifieke vraag en wensen van de opdrachtgever. Daarnaast geven wij ook preventief advies over veilig gebruik van internet, online awareness of andere maatregelen ter ondersteuning van de veiligheid van uw organisatie.

De Cyber Security binnen uw bedrijf waarborgen?

Maak dan gebruik van onze digitale aanpak om de kwetsbaarheden van uw bedrijf in kaart te brengen. Wij testen onder andere de weerbaarheid door een onderzoek naar social engineering of door een pentest. Wij werken aan de hand van een plan van aanpak zodat onze werkwijze te allen tijde helder is. De resultaten van het onderzoek krijgt u overhandigd in een rapport.

Bekijk onze werkwijze

Wilt u meer informatie of heeft u per direct advies nodig?

Onze specialisten helpen u graag verder met uw vraagstukken over social engineering. Neem vrijblijvend contact op.

Neem contact op

BEL DIRECT 020-2101175