Verhaalsonderzoek Previous item Cybercrime Next item Fraude onderzoek

Het belang van een verhaalsonderzoek

Vrijwel ieder bedrijf heeft wel eens te maken met achterstallige vorderingen. Een betaling van een debiteur kan in deze gevallen worden afgedwongen via een gerechtelijke procedure. Het is echter wel belangrijk om dan eerst een verhaalsonderzoek naar uw debiteur uit te voeren. Dit zal helpen bij de beslissing of het wel of geen zin heeft om een juridische zaak aan te spannen. Verhaalsonderzoek bureau Global S.I. Group helpt u hier graag mee verder.

Wat is een verhaalsonderzoek?

Een verhaalsonderzoek is relevant wanneer u wilt onderzoeken of uw debiteur financieel daadkrachtig is om de uitstaande vorderingen alsnog te betalen, als u wilt incasseren of de kredietwaardigheid van een bedrijf of persoon wilt achterhalen. Dit kunt u ook laten onderzoeken bij bedrijven of personen waar u mogelijk mee wilt samenwerken. Tijdens het onderzoek toetsen onze rechercheurs de identiteit, het vermogen, het CV, de referenten, eventuele openstaande vorderingen en/of faillissementen. Op basis hiervan adviseren onze rechercheurs of het verstandig is om een openstaande vordering via een gerechtelijke procedure te verhalen op de debiteur of samen te werken met de partij.

Waarom een verhaalsonderzoek?

Een verhaalsonderzoek toont aan of de openstaande vorderingen verhaald kunnen worden op de debiteur en of er mogelijk objecten zoals roerende en onroerende goederen aanwezig zijn. Zo krijgt u inzicht in de aanknopingspunten voor mogelijke beslaglegging. Als er geen mogelijkheden zijn, kan dit extra (hoge) juridische kosten als gevolg hebben. Wanneer de debiteur wel financieel daadkrachtig is, zijn juridische vervolgstappen lucratief. Tijdens het onderzoek wordt er gekeken naar het totaal vermogen, waarbij ook vastgoed, aandelen, inventaris en andere bezittingen worden meegenomen.

Verhaalsonderzoek particulieren

Naast verhaalsonderzoek naar bedrijven, doen wij ook onderzoek naar en voor particulieren. In een onderzoek wordt de gehele financiële draagkracht van de persoon in kwestie onder de loep genomen. Dit geeft een inzicht in alle verhaalsmogelijkheden.

Verhaalsonderzoek kosten

De specialisten van Global S.I. Group stellen na een vrijblijvende intake een plan van aanpak. De werkzaamheden die hieruit voortkomen zijn verdeeld over verschillende fases waarbij verschillende opsporingsmethodieken worden toegepast. De kosten die gemaakt worden voor het onderzoek zullen voorafgaand duidelijk zijn. Daarnaast kunnen de gemaakte kosten vaak worden verhaald op de tegenpartij.

Bekijk onze werkwijze

Wilt u meer informatie?

Heeft u per direct advies nodig of wilt u meer informatie over een verhaalsonderzoek? Onze specialisten staan u graag te woord.

Neem contact op

BEL DIRECT 020-2101175